Obuka za pružanje prve pomoći za polaganje vozačkog ispita

0

ZDRAVSTVENA USTANOVA “DOM ZDRAVLJA JAGODINA“

Prema zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, obuka iz prve pomoći je obavezan i poseban deo obuke budućih vozača. Ovo pitanje je regulisano članom 241 i 242 zakona. Obuku iz prve pomoći za vozače sprovodi ZU DZ Jagodina, na osnovu odobrenja –dozvole ministarstva zdravlja R.S( br.rešenja )

Nakon popunjavanja i predaje prijave, kandidat uplaćuje obuku i polaganje ispita, u iznosu od 7.800 din, na blagajni Doma zdravlja Jagodina, ili odgovarajućoj banci ili pošti. Dom zdravlja Jagodina, svakog utorka, srede i četvrtka, u ambulanti Elmos, od 15-17 časova, vrši lekarski pregled kandidata za vozače, i pruža mogućnost da po NAJPOVOLJNIJOJ CENI, od 10.000 din, svaki kandidat uplati i obuku iz prve pomoći, polaganje ispita i lekarsko uverenje.

Po uplati, kandidat je dužan da, jedan primerak uplatnice preda odgovornom licu, koje vrši upis kandidata. Tada će dobiti PRIRUČNIK i CD sa video materijalom.
Na osnovu popunjene i predate PRIJAVE, formiraju se grupe za obuku.

IZVOĐENJE OBUKE

Obuka se izvodi u dva dana ( prvi dan je teorijska nastava, drugi dan praktična nastava). Izvođenje obuke vrši se u grupi od najmanje pet, a najviše 10 kandidata.
RASPORED IZVOĐENJA OBUKE biće vidno izložen na ulazu prostorije u kojoj se izvodi obuka – SALA UPRAVE DOMA ZDRAVLJA.

Nakon završene obuke, svi kandidati koji su odslušali predavanje dobijaju potvrdu o završenoj obuci. U toku obuke, ovlašćeno lice vodi dnevnik obuke, u koji se upisuje prisustvo kandidata.

ORGANIZOVANJE ISPITA

Ispit iz prve pomoći se organizuje odvojeno od obuke, prvi dan nakon završetka obuke kako bi kandidati koji polažu imali mogućnost da se pripreme. Na ispit mogu da se prijave kandidati koji su završili obuku i dobili potvrdu o izvršenoj obuci iz prve pomoći za vozače, i uplatili utvrđen iznos. Teorijski deo se sastoji iz testa koji se polaže pismeno, polaganje testa traje 60 minuta. Test sadrži 20 pitanja na koja se odgovara zaokruživanjem odgovora ili dopunjavanjem. Kandidati popunjavaju test individualno, i ne smeju koristiti priručnik prve pomoći ili drugu literaturu. Za vreme testa NE SME SE KORISTITI MOBILNI TELEFON!

Teorijski i praktični deo ispita se polaže pred tročlanom komisijom, kuju čine predavači – ispitivači sa licencom Ministarstva zdravlja. Tokom ispita se vodi odgovarajuća evidencija – ZAPISNIK O ISPITU, i to za svakog kandidata pojedinačno. Ispit je položio onaj kandidat koji je položio teorijski i praktični deo. Kandidatu se u tom smislu izdaje POTVRDA O POLOŽENOM ISPITU IZ PRVE POMOĆI, koja im je potrebna za izlazak na praktični ispit iz vožnje.

 

Informacije možete dobiti na telefone:

035/221-485 poslovni sekretar
035/815-0043; 064/819-8113 glavni tehničar D.Z
035/8820597 amb.Elmos –utorak,sreda i četvrtak od 15 -17 časova.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

10 − six =