СЛУЖБА СТОМАТОЛОШКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ

0
СЛУЖБА СТОМАТОЛОШКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ

 

Служба за стоматолошку здравствену заштиту је организациона јединица Дома здравља Јагодина . Бави се превенцијом и санацијом обољења зуба и меких ткива код деце и одраслих , и пружа стоматолошке услуге из области превентувне и дечије стоматологије , ортопедије вилица , болести зуба са ендодонцијом , пародонтологије и оралне медицине , оралне хирургије и стоматолошке протетике .

Контакт телефон: 035/815-0027
Радно време: радним данима у првој  смени је  од 07,00 – 13,30 часова , и у другој од 13:30 – 20 часова. Суботом је рад организован по распореду дежурства од 07 – 20 часова.

Начелник службе: прим.др Марко Јеремић , спец. превентивне и дечије стоматологије
Главни техничар : Иван Лазаревић , зубни техничар
Маил адреса: dzjagodina@mts.rs

У  служби je запослено 19 стоматолога ( 12 специјалиста , 6 доктора стоматологије и један доктор на специјализацији ) , 18 медицинских и стоматолошких сестара , 7 зубних и 1 рендген техничара .

Стоматолошка здравствена заштита деце се спроводи у амбуланти у  предшколској уставови Пионир , у амбулантама у 5 основних и 2 средње школе на територији града , као и у амбулантама у основним школама  у селу Рибару и Мајуру .

Служба стоматолошке здравствене заштите служи као наставно – научна база за обављање обавезног приправничког стажа за стоматологе , стоматолошке сестре и зубне техничаре .

Ко има право на стоматолошке услуге из обавезног здравственог осигурања :

  • труднице и породиље 12 месеци после порођаја осим протетских услуга
  • деца до навршених 18 година живота , уз партиципацију од 50,00 динара за одређене услуге
  • студенти на редовном школовању до 26 год. живота , уз одговарајућу документацију
  • пацијенти који испуњавају услов за стицање права на бесплатну стоматолошку услугу а јављају се са потврдама из РФЗО , као и
  • део услуга старијима од 65 година  ( тотална и парцијална акрилатна протеза ) Запослени пацијенти плаћају економску цену која је одобрена на Управном одбору установе , а ценовник је доступан пацијентима и налази се на шалтеру стоматолошке службе као и сва друга обавештења .

Ради се по програму стоматолошке здравствене заштите.Распоред рада стоматолошке службе можете погледати овде.

НЕМА КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

one × five =