СЛУЖБА СТОМАТОЛОШКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ

0
СЛУЖБА СТОМАТОЛОШКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ

 

Служба за стоматолошку здравствену заштиту је организациона јединица Дома здравља Јагодина . Бави се превенцијом и санацијом обољења зуба и меких ткива код деце и одраслих , и пружа стоматолошке услуге из области превентувне и дечије стоматологије , ортопедије вилица , болести зуба са ендодонцијом , пародонтологије и оралне медицине , оралне хирургије и стоматолошке протетике .

Контакт телефон: 035/815-0027
Радно време: радним данима у првој  смени је  од 07,00 – 13,30 часова , и у другој од 13:30 – 20 часова. Суботом је рад организован по распореду дежурства од 07 – 20 часова.

Начелник службе: прим.др Марко Јеремић , спец. превентивне и дечије стоматологије
Главни техничар : Иван Лазаревић , зубни техничар
Маил адреса: dzjagodina@mts.rs

У  служби je запослено 19 стоматолога ( 12 специјалиста , 6 доктора стоматологије и један доктор на специјализацији ) , 18 медицинских и стоматолошких сестара , 7 зубних и 1 рендген техничара .

Стоматолошка здравствена заштита деце се спроводи у амбуланти у  предшколској уставови Пионир , у амбулантама у 5 основних и 2 средње школе на територији града , као и у амбулантама у основним школама  у селу Рибару и Мајуру .

Служба стоматолошке здравствене заштите служи као наставно – научна база за обављање обавезног приправничког стажа за стоматологе , стоматолошке сестре и зубне техничаре .

Ко има право на стоматолошке услуге из обавезног здравственог осигурања :

  • труднице и породиље 12 месеци после порођаја осим протетских услуга
  • деца до навршених 18 година живота , уз партиципацију од 50,00 динара за одређене услуге
  • студенти на редовном школовању до 26 год. живота , уз одговарајућу документацију
  • пацијенти који испуњавају услов за стицање права на бесплатну стоматолошку услугу а јављају се са потврдама из РФЗО , као и
  • део услуга старијима од 65 година  ( тотална и парцијална акрилатна протеза ) Запослени пацијенти плаћају економску цену која је одобрена на Управном одбору установе , а ценовник је доступан пацијентима и налази се на шалтеру стоматолошке службе као и сва друга обавештења .

Ради се по програму стоматолошке здравствене заштите.Распоред рада стоматолошке службе можете погледати овде.

Претходни текстПОЛИВАЛЕНТНА ПАТРОНАЖНА СЛУЖБА
Следећи текстСЛУЖБА МЕДИЦИНЕ РАДА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here