Симпозијум здравственог васпитања

0

Predavanje prof. dr Mirjana Ivanovic

XXXII Симпозијум здравственог васпитања је по први пут одржан у Јагодини, у периоду од 24-25 јуна 2016 године. Домаћин је био Дом здравља Јагодина, и Служба за стоматолошку здравствену заштиту, под покровитељством Града Јагодине, и градоначелника господина Ратка Стевановића.

Традиционални организатори су били Стоматолошки факултет Универзитета у Београду, Удружење превентивних и дечијих стоматолога Србије, секција за превентивну и дечију стоматологију СЛД и Институт за јавно здравље Србије Милан Јовановић Батут.Ucesnici

Симпозијум је одржан у Културном центру, поздравне речи добродошлице су испред локалне самоуправе упутили градоначелник Господин Ратко Стевановић, а испред Дома здравља директор др. Дарко Милетић.

A кao увод у предавање о историји развоја здравства у Јагодини је одржао председник Организационог одбора симпозијума др.Марко Јеремић, специјалиста превентивне и дечије стоматологије.

11 еминентних предавача са Стоматолошког факултета у Београду, и клиника за Стоматологију у Новом Саду и Бања Луци су своја искуства и нова сазнања поделили са окупљеним учесницима.

Организација једне републичке манифестације са дугом традицијом као што је Симпозијум здравственог васпитања која је ове године поверена Дому здравља у Јагодини,је доказ добрих резултата превентивнограда Службе и Дома Здравља у целини. Бити домаћин је била велика част за установу, град Јагодину и Поморавски округ.

 

Претходни текстСветски дан добровољних давалаца крви
Следећи текстПрепорука лекара о заштити од великих врућина

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here